Aby przygotować pyszne, zdrowe, truskawkowe ciasteczka kukurydziane z kiwi, migdałami i siemieniem lnianym, potrzebujemy:
- 1 paczka truskawek mrożonych
- 3 sztuki kiwi
- 42 migdały; może być więcej lub mniej, my daliśmy tyle, bo tyle mama znalazła w domu;]
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 15 łyżek z górką mąki kukurydzianej
Truskawki rozmrażamy przez noc w lodówce.
Siemię lniane i migdały mielimy w młynku.
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
Rozmrożone truskawki blendujemy z kiwi, dodajemy zmielone siemię i migdały, olej oraz mąkę. Wszystko miksujemy na gładką masę.
Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje i kładziemy na rozgrzaną suchą patelnię, suszymy z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz