sobota, 29 czerwca 2013

Obiad na upalne dni - Owsianka na zimno z kefirem, pestkami dyni i słonecznika, oraz z koperkiem




Owsianka to nie tylko dobry pomysł na śniadanie. Owsianka na zimno to pyszny, pożywny pomysł na obiad w gorące letnie dni. Opcji jest mnóstwo – i na słodko i na wytrawnie. Mama tym razem przygotowała dla mnie owsiankę w wersji na wytrawnie.

Potrzebujemy:

- 2 łyżki płatków owsianych
- garść pestek dyni i słonecznika
- kefir (pół 250 gramowej butelki kefiru 1,5% ROBICO)
- garść posiekanego koperku

Wszystkie składniki wymieszać, odstawić do lodówki na ok. 1h. Na chwilę przed podaniem małemu :) czworonożnemu głodomorowi wyjąć z lodówki.






smacznego ochłodzenia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz