niedziela, 16 czerwca 2013

Beztłuszczowa jajecznica z groszkiem zielonym, marchewkę i koperkiem

Oprócz rybek jajecznica to mój ulubiony obiad :) Za jajkami gotowanymi aż tak bardzo nie przepadam, ale jajecznicę uwielbiam :)
Tym razem mama zaserwowała mi na obiad jajecznicę z groszkiem, marchewką i koperkiem - pyszotka :) mówię wam.

Potrzebujemy:

- jajko ("0", lub "1")
- garść mrożonego zielonego groszku i marchewki
- koperek (garść posiekanego świeżego koperku)

Patelnię rozgrzewamy, wlewamy pół szklanki wody i wrzucamy marchewkę i groszek - "smażymy" na wodzie przez ok. 8 min (uwaga żeby cały płyn nie odparował). Po 8 min. wbijamy jajeczko i dodajemy posiekany koperek, "smażymy" mieszając do ścięcia się jajka. Gotowe :)



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz