sobota, 20 lipca 2013

Obiadek na upalne dni czyli Batat z maślanką, koperkiem i pestkami słonecznika

Mama znowu kupiła dla mnie batata :) Batata jadłem już z serkiem wiejskim (http://bitepsiak.blogspot.com/2013/06/batat-z-serkiem-wiejskim.html). 

Tym razem zajadałem się batatem z maślanką, koperkiem i pestkami słonecznika :) Pyszny obiad na upalne letnie dni :) 

Potrzebujemy:

- 1 malutki batat 
- maślanka naturalna (wg. uznania)
- pestki słonecznika (garść)
- koperek (garść świeżego posiekanego)

Batata myjemy, wrzucamy do garnuszka z zimną wodą, gotujemy ok. 25 min. Odcedzamy, studzimy i obieramy go ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałeczki. Mieszamy z maślanką, koperkiem i pestkami słonecznika. Gotowe :) 






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz