piątek, 27 grudnia 2013

Owsianka z daktylami i migdałami

Pyszna, zdrowa, cieplutka owsianka na ciepło :) jako danie obiadkowe :)

Potrzebujemy:

- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 łyżka otrębów orkiszowych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 1 łyżka otrębów owsianych
- kilka daktyli suszonych bez pestek, niesiarkowanych
- garść migdałów

Daktyle kroimy w kosteczkę.
Migdały mielimy w młynku lub rozdrabniaczu.
Płatki, otręby i daktyle wrzucamy do garnuszka, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy 5 min. ciągle mieszając. Tak otrzymaną owsiankę przelewamy do miseczki, dodajemy zmielone migdały, mieszamy i gotowe :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz