sobota, 5 października 2013

Obiad z zupą w roli głównej - Zupa krem z fasoli białej i marchewki na słodko z cynamonem i imbirem

Zupa jak znalazł na chodne jesienne dni. Po zjedzeniu takiej zupy żadne zimno nie jest straszne :)

Potrzebujemy:

- 2 garście fasoli białej
- 1 marchew
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- kawałek korzenia imbiru

Fasolę moczymy przez noc w wodzie, odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie przez 40 min., po ugotowaniu odcedzamy. Marchew obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojoną marchew i ugotowaną fasolę wrzucamy do garnuszka, zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu 10 min. Blendujemy, dodajemy cynamon i imbir starty na tarce (drobne oczka), mieszamy, przelewamy do garnuszka i gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz