sobota, 19 października 2013

Ciasteczka śliwkowe z tymiankiem i siemieniem lnianym

Ciasteczka kojące brzuszek :) nie dość że ze  śliwkami, to jeszcze z tymiankiem i siemieniem lnianym :) Pyszne i zdrowe :)

Potrzebujemy:

- 4 duże śliwki
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżeczka tymianku otartego suszonego
- mąka orkiszowa chlebowa typ 1100 nadbużańska ekologiczna MŁYNY WODNE (5 łyżek)
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego

Śliwki wymyć, wypestkować i zblendować. Siemię lniane zmielić w młynku, dodać do zblendowanych śliwek, wymieszać. Następnie dodajemy mąkę orkiszową, mieszamy i odstawiamy ciasto na 15 min. Dodajemy do ciasta olej rzepakowy, mieszamy i łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron (przekładamy na drugą stronę gdy brzegi zewnętrznej strony zeschną się).





smacznego na spacerkach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz