Tata wędrował ostatnio po bazarkach i sklepikach warzywnych
w poszukiwaniu młodej kapusty. W trakcie polowania ;] natrafił na pięknie
wyglądające pomidory polskie. Troszkę wziął dla siebie do bigosu z młodej
kapusty, i jednego dla mnie. Pomidorek zainspirował go do przygotowania mi na obiadek jajecznicy na
pomidorze – była pyszna :]
Potrzebujemy:
- jajko („0”, ewentualnie „1”)
- koperek świeży
- pomidorek
Pomidora myjemy i razem ze skórką dzielimy na mniejsze
kawałki, wrzucamy go na suchą rozgrzaną patelnię i dusimy na niewielkim ogniu.
Kiedy pomidor puści sok i rozmięknie, wbijamy jajeczko, dodajemy koperek, i
mieszamy do ścięcia się jajka. Gotowe :]
efekt:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz