Kolejna ciasteczkowa wariacja mamy :] i jak zwykle pysznościowa
:] Ciasteczka marchewkowe z imbirem i pigwą. Od razu zaznaczę, że tata kilka mi
podkradł i też mu bardzo smakowały :]
Potrzebujemy:
- marchew (1 sztuka)
- pigwa (pół)
- imbir mielony (1 łyżeczka)
- serek homogenizowany naturalny bez cukru (2 łyżki)
- kaszka manna (4 łyżki)
- olej rzepakowy (1 łyżeczka)
Marchew obieramy ze skórki, pigwę tylko myjemy i usuwamy
pestki (skórkę zostawiamy). Marchewkę i pigwę trzemy na tarce (drobne oczka).
Dodajemy resztę składników, mieszamy, i wstawiamy pod przykryciem do lodówki na
15 min. Wilgotną maczaną w zimnej wodzie łyżeczką nabieramy porcje ciasta i
mokrymi rękoma formujemy placuszki/ciasteczka, które kładziemy na suchej
rozgrzanej patelni. Suszymy z obu stron do zarumienienia.
efekt:
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz