Uffff …. jak ostatnio jest gorąco :] Słonko grzeje
niemiłosiernie ;] Aż chciało by się czegoś zimnego na obiadek. I proszę …
rodzice chyba czytają w moich myślach – postanowili mi przygotować chłodnik z
jogurtu :]
Potrzebujemy:
- jogurt naturalny bez cukru (pół kubeczka)
- koperek suszony (1 łyżeczka)
- ogórek gruntowy (1 sztuka)
- jajko („0” ewentualnie „1”)
Jogurt mieszamy z koperkiem i odstawiamy. Jajko gotujemy na
twardo (8-10 min.) i studzimy. Ogórka dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy
w drobną kosteczkę, dodajemy do jogurtu z koperkiem. Wystudzone jajko obieramy
ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę, łączymy z jogurtem, koperkiem i ogórkiem,
mieszamy i gotowe :]
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz