Dawno nie jadłem owsianki (w zimie często ją dostaję na
śniadanko przed spacerem albo po na rozgrzanie). Teraz kiedy na zewnątrz mamy
już prawie letnie temperatury, gorącej owsianki się nie chce, ale ciastka
owsiane to co innego :]
Potrzebujemy:
- jogurt naturalny bez cukru (3 łyżki)
- pestki dyni (2 łyżki)
- płatki owsiane (5 łyżek)
Pestki dyni kruszymy (palcami łamiemy na pół) na mniejsze
kawałki. Wrzucamy do miseczki, dodajemy płatki owsiane, mieszamy, dodajemy
jogurt, znowu mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 15 min.
Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie bierzemy porcje ciasta i wilgotnymi rękoma
lepimy ciasteczka, które kładziemy na suchej rozgrzanej patelni. Suszymy z obu
stron do zarumienienia.
smacznego na spacerkach :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz