piątek, 10 maja 2013

Puszkowa ryba nie zawsze nie zdrowa – Sardynki w oliwie z oliwek Appel





Kolejna puszkowa propozycja rybek z całkiem przyzwoitym składem znaleziona przez tatę na sklepowych półkach – są to sardynki w oliwie z oliwek Appel. 




Na bazie tych rybek, mama przygotowała mi dwa obiadki (pół puszki na jeden obiadek).

1. Sardynki w oliwie z oliwek z marchewką i fasolką szparagową

Potrzebujemy:
- sardynki w oliwie z oliwek Appel
- marchewka (1 sztuka)
- fasolka szparagowa żółta mrożona (garść)

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce (duże oczka) do miseczki. Fasolkę gotujemy w wodzie bez soli przez 8 min., odcedzamy i mieszamy z marchewką. Do warzywek dodajemy pół puszki sardynek. Mieszamy i zajadamy :]




2. Sardynki w oliwie z oliwek z pietruszką

Potrzebujemy:
- sardynki w oliwie z oliwek Appel
- pół korzenia pietruszki
- 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

Pietruszkę obieramy i trzemy na tarce (drobne oczka) do miseczki. Dodajemy suszoną natkę pietruszki oraz pół puszki sardynek. Mieszamy i gotowe :]




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz