Kolejna puszkowa propozycja rybek z całkiem przyzwoitym
składem znaleziona przez tatę na sklepowych półkach – są to sardynki w oliwie z
oliwek Appel.
Na bazie tych rybek, mama przygotowała mi dwa obiadki (pół
puszki na jeden obiadek).
1. Sardynki w oliwie z oliwek z marchewką i fasolką
szparagową
Potrzebujemy:
- sardynki w oliwie z oliwek Appel
- marchewka (1 sztuka)
- fasolka szparagowa żółta mrożona (garść)
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce (duże oczka) do
miseczki. Fasolkę gotujemy w wodzie bez soli przez 8 min., odcedzamy i mieszamy
z marchewką. Do warzywek dodajemy pół puszki sardynek. Mieszamy i zajadamy :]
2. Sardynki w oliwie z oliwek z pietruszką
Potrzebujemy:
- sardynki w oliwie z oliwek Appel
- pół korzenia pietruszki
- 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
Pietruszkę obieramy i trzemy na tarce (drobne oczka) do
miseczki. Dodajemy suszoną natkę pietruszki oraz pół puszki sardynek. Mieszamy
i gotowe :]
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz