Mama ostatnio produkuje mnóstwo naleśników z mąki grahamowej dla taty do pracy :) bo teraz zamiast zdrowego chleba tata ma "fazę" na zdrowe naleśniki i zdrowe sałaty ;] do jedzenia w pracy.
Idzie jej to świetnie :) już wszystko ma obczajone ;] ile mąki, ile wody jaka temperatura na patelni :) a powiem wam, że nie jest łatwe bo mama robi naleśniki bez jajek bez mleka i bez tłuszczu :) Także szacun dla niej ;]
Mama zmieniła trochę przepis i przygotowała dla mnie mini naleśniczki :) my to nazywamy ciasteczkami naleśnikowymi - wersja dla mnie oczywiście z moim ulubionym KOKOSEM :)
Ale po kolei,
potrzebujemy:
- wiórki kokosowe (6 łyżek)
- wrzątek (szklanka)
- ekologiczna mąka pszenna graham SYMBIO
4 łyżki wiórek kokosowych zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dodajemy 5 łyżek mąki, oraz jeszcze 2 łyżki wiórek kokosowych, miksujemy mikserem i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie należy wymieszać ciasto łyżką, i małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i lać tak jak ciasto naleśnikowe na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron do zarumienia.
Gotowe. Pyszne:) Spróbujcie :)
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz