Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na moje ulubione owsianki - wystarczy w "szukajkę" wpisać słowo "owsianka".
Owsianka bardzo często pojawia się w mojej miseczce w porze obiadowej.
Oto kolejny przepis na obiadową owsiankę, którą zajadałem się z trzęsącymi się uszkami :)
OWSIANKA Z GROSZKIEM, KONOPIĄ I NATKĄ PIETRUSZKI
Do jej przygotowania, Rodzice wykorzystali:
- garść mrożonego groszku zielonego
- plasterek imbiru
- pół łyżeczki organicznego kminku całego
- 2 łyżki bezglutenowych płatków owsianych Jumbo PROVENA
- garść świeżej, posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczkę organicznych, łuskanych, surowych nasion konopi PURASANA
Groszek razem z plasterkiem imbiru i kminkiem wrzucamy na niewielką ilość gotującej się wody; gotujemy pod przykryciem przez 10 minut; odcedzamy i odstawiamy na bok.
Płatki zalewamy gorącą przegotowaną wodą (wody nieco ponad poziom płatków) i odstawiamy pod przykryciem na 10 minut; po tym czasie, płatki dokładnie mieszamy, kiedy przestygną dodajemy nasiona konopi, natkę pietruszki, oraz groszek, znowu mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz