piątek, 8 kwietnia 2016

Owsianka na obiad? Dlaczego nie! Część 1 OWSIANKA Z GROSZKIEM, KONOPIĄ I NATKĄ PIETRUSZKI

Jeśli ktoś śledzi nasze wpisy, wie że uwielbiam owsiankę :) Kocham owsiankę w każdej postaci - i na słodko i na wytrawnie.
Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na moje ulubione owsianki - wystarczy w "szukajkę" wpisać słowo "owsianka". 

Owsianka bardzo często pojawia się w mojej miseczce w porze obiadowej. 

Oto kolejny przepis na obiadową owsiankę, którą zajadałem się z trzęsącymi się uszkami :) 


OWSIANKA Z GROSZKIEM, KONOPIĄ I NATKĄ PIETRUSZKI

Do jej przygotowania, Rodzice wykorzystali:

- garść mrożonego groszku zielonego
- plasterek imbiru
- pół łyżeczki organicznego kminku całego
- 2 łyżki bezglutenowych płatków owsianych Jumbo PROVENA 
- garść świeżej, posiekanej natki pietruszki 
- 1 łyżeczkę organicznych, łuskanych, surowych nasion konopi PURASANA  

Groszek razem z plasterkiem imbiru i kminkiem wrzucamy na niewielką ilość gotującej się wody; gotujemy pod przykryciem przez 10 minut; odcedzamy i odstawiamy na bok. 
Płatki zalewamy gorącą przegotowaną wodą (wody nieco ponad poziom płatków) i odstawiamy pod przykryciem na 10 minut; po tym czasie, płatki dokładnie mieszamy, kiedy przestygną dodajemy nasiona konopi, natkę pietruszki, oraz groszek, znowu mieszamy i gotowe :)






SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz