sobota, 18 października 2014

Owsianka z kapustą i fistaszkami czyli obiad w 10 minut

Owsianka to szybki i zdrowy pomysł nie tylko na śniadanie :) Ja często jem też owsianki w wersji obiadowej. Mama na początku zeszłego tygodnia wpadła na genialny pomysł i przygotowała dla mnie pyyyyszny obiad w postaci owsianki z białą kapustką, fistaszkami i kolendrą :)

Na temat owsianki w diecie czworonoga pisaliśmy więcej TUTAJ.
Ci którzy śledzą mój blog, wiedzą że kocham owsiankę :) Podobnie mam z fistaszkami :) o których rozpisywaliśmy się TUTAJ.
O białej kapuście też już wspominaliśmy TUTAJ.
A o kolendrze - TU.

Aby przygotować, pyszną obiadową owsiankę, potrzebujemy:

- pół szklanki płatków owsianych górskich
- 1 łyżeczka kolendry całej (zmielić w młynku)
- pół szklani drobno posiekanej kapusty białej
- garść obranych ze skorupek i błonek fistaszków (zmielić w młynku)

W garnuszku zagotowujemy 1 szklankę wody. Do gotującej się wody wrzucamy wszystkie składniki oprócz fistaszków i gotujemy ciągle mieszając na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Kiedy ugotowana owsianka troszkę przestygnie, przesypujemy ją do miseczki, dodajemy zmielone fistaszki i gotowe :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz