sobota, 13 kwietnia 2013

Kokosowy halibut grenlandzki z surowym selerem korzeniowym

Pamiętacie kokosowego halibuta z mango , tym razem wersja tego samego halibuta ale z surowym selerem korzeniowym.

Potrzebujemy:

- filet mrożony z halibuta grenlandzkiego
- wiórki kokosowe bez konserwantów
- seler korzeniowy (kawałek)

Rybkę przygotowujemy tak jak w przypadku kokosowego halibuta z mango (Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Osuszamy ręcznikiem i kładziemy na folii aluminiowej lekko wysmarowanej olejem. Posypujemy rybkę wiórkami kokosowymi i zamykamy paczuszkę z folii. Paczuszkę z rybką w kokosie kładziemy na suchej rozgrzanej patelni i opiekamy po 5 min. z każdej strony).
Co do selera - łatwizna - obieramy i trzemy na małych oczkach na tarce. Mieszamy seler starty z opieczoną w kokosie rybką i gotowe:) Proste, szybkie, smaczne i bardzo zdrowe :)

halibut z wiórkami przed opiekaniem:


paczuszka z rybką i wiórkami przed opiekaniem:


gotowy obiadek:)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz