sobota, 20 kwietnia 2013

Mozzarella na słodko czyli Kokosowa mozzarella z marchewkowym spaghetti

Kolejny pomysł na obiad ekspresowy bez gotowania. Tym razem z serkiem mozzarella w roli głównej, którego ostatnio sporo było u nas w domu, bo tata zajadał się przez kilka dni spaghetti z mozzarellą. Ale przejdźmy do mojego obiadku.

Potrzebujemy:

- kulka mozzarelli
- wiórki kokosowe
- marchewkę
- łyżka oliwy z oliwek extra virgin

Mozzarellę odławiamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy trochę wiórek kokosowych i mieszamy. Marchewkę obieramy ze skórki i obieraczką kroimy paski z marchewki  - w ten sposób otrzymujemy marchewkowe spaghetti:) Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe :) Szybko, prosto i smacznie :)

efekt:







smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz