piątek, 26 kwietnia 2013

Koperkowy morszczuk argentyński z cukiniowym "makaronem" i nerkowcami

Kolejna nasza propozycja obiadkowa z morszczukiem w roli głównej. Tym razem rybkę dostałem z koperkiem, cukinią, oraz nerkowcami - obiad PYCHOTA :)

Potrzebujemy:

- filet z morszczuka argentyńskiego
- koperek suszony
- cukinia (kawałek)
- kilka nerkowców
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- olej rzepakowy

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy ręcznikiem papierowym i kładziemy na folii aluminiowej lekko natłuszczonej olejem rzepakowym. Posypujemy koperkiem i zamykamy paczuszkę z folii. Kładziemy ją na rozgrzaną patelnię i opiekamy z obu stron - 5min. z każdej strony. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w słupki (w ten sposób otrzymujemy cukiniowy "makaron") :) Nerkowce łamiemy na mniejsze kawałki. Cukinię i nerkowce mieszamy z łyżką oliwy i czekamy na rybkę. Do miseczki dodajemy rybkę z koperkiem, mieszamy i gotowe :)

morszczuk w koperku przed zamknięciem w paczuszkę:


paczuszka z rybką w środku:


gotowy obiadek:)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz