sobota, 13 kwietnia 2013

Kokosowy halibut z mango czyli HALIBUT NA SŁODKO

Tym razem na obiad mama zrobiła mi halibuta tak jak najbardziej lubię czyli w wiórkach kokosowych. Cały obiadek jest niezwykle prosty i szybki do przygotowania, dodatkowo nie potrzebujemy wielu składników, a efekt jest nie tylko zdrowy ale i przepyszny.

Potrzebujemy:

- filety mrożone z halibuta grenlandzkiego
- wiórki kokosowe bez konserwantów
- mango
- olej rzepakowy

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Osuszamy ręcznikiem i kładziemy na folii aluminiowej lekko wysmarowanej olejem. Posypujemy rybkę wiórkami kokosowymi i zamykamy paczuszkę z folii. Paczuszkę z rybką w kokosie kładziemy na suchej rozgrzanej patelni i opiekamy po 5 min. z każdej strony. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę. Halibuta w kokosie mieszamy z mango w miseczce i gotowe:)

 halibut przed zawinięciem w paczuszkę z wiórkami kokosowymi:


paczuszka z halibutem i wiórkami:



i gotowy obiadek: 



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz