O te ciasteczka musiałem walczyć z tatą ;) - chciał mi je zjeść ;)
Nie każdy lubi seler, nie każdy lubi marchewkę, ale w tych ciastkach nawet ci którzy nie przepadają za warzywami będą je pałaszować ze smakiem :) tak jak tata, który za selerem i marchewką nie przepada - a tu proszę;) chciał zjeść moje ciastka :)
Aby przygotować kokosowe ciasteczka selerowo-marchewkowe potrzebujemy:
- kawałek selera korzeniowego
- pół marchewki
- 2 łyżki wiórek kokosowych bez konserwantów
- 1 serek wiejski naturalny
- 3 lub 4 łyżki mąki ekologicznej typu graham 1850 SYMBIO (jeśli dodacie mniej mąki ciasteczka będą delikatniejsze - racuchowate, a jeśli dodacie więcej mąki ciasteczka będą twardsze)
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Marchewkę i selera obieramy ze skórki i trzemy na tarce (drobne oczka). Dodajemy serek wiejski, wiórki kokosowe, mąkę, oraz olej i mieszamy. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie kładziemy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię i opiekamy z obu stron do zarumienienia. Gotowe:)
efekt:
smacznego na spacerach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz