sobota, 13 kwietnia 2013

Deserkowy obiad bez gotowania - twaróg ze śliwką i orzechami włoskimi

To danie to obiad ekspresowy bez gotowania, ale bardzo zdrowy i pożywny. Twarożek ze śliwką i orzechami włoskimi przygotujecie w kilka sekund. To świetny pomysł dla rodziców, którzy czasem mają bardzo dużo pracy a w związku z tym mało czasu na gotowanie dla synka, ale jednocześnie dbają o jego zdrówko :) i nie chcą karmić "śmieciami" tylko dlatego, że nie ma czasu na ugotowanie czegoś.

Potrzebujemy:

- chudy twaróg
- 1 śliwka
- kilka orzechów włoskich

Twaróg rozdrabniamy widelcem, śliweczkę myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, a połówki śliwki kroimy w kosteczkę. Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki. Wszystko mieszamy w miseczce i podajemy synkowi do pałaszowania:)

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz