sobota, 20 kwietnia 2013

Łosoś atlantycki z czosnkiem i pietruszką

W tym tygodniu sporo jadłem nabiału, w końcu rodzice się "zlitowali" ;) i zauważyłem jak mama wyciąga rybkę do rozmrożenia :) Mój nos od razu zaczął pracować - wyczułem łososia :)))

Potrzebujemy:

- łosoś atlantycki filet mrożony
- 1 ząbek czosnku
- kawałek pietruszki w korzeniu
- olej rzepakowy

Łososia rozmrażamy przez noc w lodówce. Kładziemy rybkę osuszoną ręcznikiem na folii aluminiowej lekko wysmarowanej olejem. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki, które kładziemy na rybce. Zamykamy paczuszkę z folii i opiekamy rybkę z czosnkiem w folii na suchej patelni przez 10min. (5min. po każdej stronie). Pietruszkę obieramy ze skórki i trzemy na tarce (drobne oczka). Upieczoną rybkę z czosnkiem mieszamy ze startą pietruszką i gotowe :) Mówię wam pyszne :)))

rybka z czosnkiem przed zawinięciem paczuszki z folii:


i gotowy obiadek:




smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz