sobota, 13 kwietnia 2013

Wiosenna sałatka z gotowanym łososiem atlantyckim

Akcja "dbamy o linię przed latem" w pełni ;] Każdy kto dba o linię powinien wypróbować tego przepisu. Jest niezwykle prosty, niezwykle dietetyczny i niezwykle zdrowy. Rybkę będziemy gotować w wodzie bez grama dodatkowego tłuszczu.

Ale po kolei, do przygotowania dietetycznej, wiosennej sałatki z gotowanym łososiem potrzebujemy:

- filet z łososia atlantyckiego mrożony
- natka pietruszki
- sałata zielona (na przykład, Eisberg Salsa Mix)
- kwałek mango
- łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- łuskane pestki dyni

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. W garnuszku zagotowujemy wodę - tyle aby przykryła rybkę. Do gotującej się wody (bez soli, bez przypraw) wrzucamy rybkę i gotujemy 10 min. Wyławiamy z wody i wrzucamy do miseczki, do której dodajemy też pestki z dyni, trochę sałaty zielonej, posiekaną natkę pietruszki, oraz mango (bez skóry i bez pestki) pokrojone w kosteczkę. Dodajemy też łyżkę oliwy, mieszamy i zajadamy :)

efekt:






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz