Ale po kolei, do przygotowania dietetycznej, wiosennej sałatki z gotowanym łososiem potrzebujemy:
- filet z łososia atlantyckiego mrożony
- natka pietruszki
- sałata zielona (na przykład, Eisberg Salsa Mix)
- kwałek mango
- łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- łuskane pestki dyni
Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. W garnuszku zagotowujemy wodę - tyle aby przykryła rybkę. Do gotującej się wody (bez soli, bez przypraw) wrzucamy rybkę i gotujemy 10 min. Wyławiamy z wody i wrzucamy do miseczki, do której dodajemy też pestki z dyni, trochę sałaty zielonej, posiekaną natkę pietruszki, oraz mango (bez skóry i bez pestki) pokrojone w kosteczkę. Dodajemy też łyżkę oliwy, mieszamy i zajadamy :)
efekt:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz