Do przygotowania pysznego zdrowego obiadku z łososiem w roli głównej potrzebujemy:
- filety z łosia atlantyckiego (mrożone)
- łuskane pestki słonecznika
- czarnuszkę
- cieciorkę
- groszek zielony mrożony
- olej rzepakowy tłoczony na zimno
Cieciorkę moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 30 min., po czym odcedzamy. Groszek zielony tylko przelewamy wrzątkiem. Łososia odmrażamy przez noc w lodówce. Osuszamy ręcznikiem papierowym, kładziemy na folię aluminiową lekko natłuszczoną olejem, posypujemy pestkami słonecznika oraz czarnuszką i zamykamy paczuszkę folii. Kładziemy na rozgrzanej patelni i opiekamy z obu stron (5 min. z każdej strony). Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i gotowe :)
paczuszka z rybką, pestkami i czarnuszką w środku:
gotowy obiadek:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz