sobota, 6 kwietnia 2013

Obiad "jednogarnkowy" a bardziej "jednopaczuszkowy" - Pietruszkowy morszczuk argentyński z jabłuszkiem i groszkiem zielonym

Obiad "jednogarnkowy" - wszystko przygotowujemy w folii aluminiowej - wszystkie składniki zamykamy w paczuszce z folii. Obiad jest bardzo szybki a jednocześnie  bardzo zdrowy. No i bardzo smaczny. Jabłuszko dodaje słodyczy rybce - puszcza swój sok w folii i łącząc się z sokiem z rybki tworzy się sosik :)

Po kolei,

potrzebujemy:

- filet morszczuka argentyńskiego mrożony
- pietruszka suszona
- jabłuszko
- groszek zielony mrożony
- olej rzepakowy

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy ręcznikiem papierowym, kładziemy na folii natłuszczonej olejem. Posypujemy rybkę pietruszką, dodajemy kawałeczki jabłka ze skórką oraz groszek przelany tylko wrzątkiem. Wszystko zamykamy w formie paczuszki i opiekamy na patelni (5 min. z każdej strony).

wszystkie składniki przed zamknięciem w paczuszkę:


paczuszka z dobrociami:) przed położeniem na patelnię:


i gotowy obiadek :)



 smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz