piątek, 26 kwietnia 2013

Jogurt grecki z fasolami i cieciorką z nutą kokosa i czarnuszki

Ostatnio mama robiła tacie pasty z cieciorki i fasoli, więc przygotowując strączki zamoczyła też troszkę dla mnie. I tak powstał obiadek na bazie jogurtu greckiego z fasolami i cieciorką, a żeby było ciekawie mama dorzuciła troszkę czarnuszki i wiórek kokosowych. Obiadek nie tylko zdrowy, pożywny, ale też bardzo smaczny.

Potrzebujemy:

- cieciorka (kilka kulek)
- fasola biała drobna (kilka sztuk)
- fasola czerwona (kilka sztuk)
- jogurt grecki lekki
- czarnuszka (1 łyżeczka)
- wiórki kokosowe (1 łyżka)

Cieciorkę i fasole moczymy przez noc, a później gotujemy razem w wodzie bez soli przez ok. 30 min. Odcedzamy, przesypujemy do miseczki, dodajemy jogurt grecki (wedle uznania), wiórki kokosowe, oraz czarnuszkę. Mieszamy i zajadamy :)


efekt:







smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz