piątek, 26 kwietnia 2013

Gotowany dorsz atlantycki z gotowanymi warzywkami

Rybka na dietetycznie - bo wszystko z wody. Przepis jest niskokaloryczny, ponieważ nie tylko dorsz jest niskokaloryczną rybką, ale warzywka, które wykorzystamy, czyli cukinia i fasolka szparagowa, też mają bardzo mało kalorii. Tak więc przepis jest bardzo fajną propozycją dla tych, którzy dbają o linię ;]

Potrzebujemy:

- filet z dorsza atlantyckiego mrożony
- cukinia (kawałek)
- fasolka szparagowa żółta mrożona (garść)

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Cukinię razem ze skórką kroimy na mniejsze kawałki. W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy rybkę i warzywa i gotujemy na małym ogniu 10 min. Rybkę wyciągamy z wody do miseczki i dzielimy na mniejsze kawałeczki, a warzywa odcedzamy na durszlaku i później dodajemy do rybki. Gotowe:)

efekt:







smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz