sobota, 13 kwietnia 2013

Gotowany morszczuk argentyński z gotowanym buraczkiem z dodatkiem majeranku i czarnuszki

Kolejny przepis z rybką - morszczukiem argentyńskim - na szybko i zdrowo - wszystko z wody.

Potrzebujemy:

- filet mrożony z morszczuka argentyńskiego
- kawałek buraczka
- majeranek i czarnuszka (po 1 łyżce)

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Buraczka obieramy i kroimy w kosteczkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 25 min. Buraka odcedzamy, a w tej samej wodzie co gotował się burak, gotujemy rybkę (10 min.). Rybkę wyławiamy z wody, dodajemy do buraka z przyprawami które udało się odzyskać z wody, mieszamy i gotowe:) Pyszne, proste i zdrowe:)

efekt:





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz