OWSIANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MANGO
Do jej przygotowania, potrzebujemy (ilość podanych składników = jedna porcja obiadowa):
- 2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych Jumbo
- kilka łyżek mleka kokosowego bio (o którym pisałem TU)
- kawałek mango bez skórki i pestki
- 1 łyżeczka organicznych nasion chia
Płatki owsiane zalewamy mlekiem kokosowym (mleka tyle, aby przykryło płatki) i odstawiamy do lodówki pod przykryciem na noc.
Na 2 godziny przed podaniem, wyjmujemy zalane mlekiem płatki z lodówki, aby ogrzały się w temperaturze pokojowej.
Tuż przed zaserwowaniem obiadku małemu włochatemu dziecku, zalane mlekiem kokosowym płatki dokładnie mieszamy, dodajemy nasiona chia oraz mango pokrojone w drobną kosteczkę. Wszystko mieszamy i pyszny obiad mamy gotowy :)
![]() |
| płatki zalane mlekiem :) które zaraz będę jadł :) |
![]() |
| Mamo, mogę zabierać się za jedzenie!? |
![]() |
| No jak to mam jeszcze poczekać? |
![]() |
| Poliżę tylko - może nikt nie zauważy ... |
![]() |
| Nie jem! Ja tylko pilnuję ... |
![]() |
| Naprawdę nie podkradam ... pilnuję, żeby Tata mi nie zjadł :) |
A to gotowa owsianka na mleku kokosowym z mango :)
SMACZNEGO












Brak komentarzy:
Prześlij komentarz