niedziela, 6 grudnia 2015

Wegański twarożek z figami na słodko - KOLEJNY TYDZIEŃ BEZ GOTOWANIA

Niestety, jesteśmy dalej bez dostępu do kuchenki :( Kuchnia jest dalej niesprawna :( Czekamy na trzecie pojawienie się serwisanta ... pan serwisant był już u nas dwa razy - za każdym razem z nieodpowiednią częścią do wymiany :(
No cóż ... pomimo przeciwności, jakoś sobie radzimy ...
Ratujemy się owsiankami, surówkami itp., czyli tym wszystkim co nie wymaga gotowania ...

W zeszłym tygodniu, pomimo możliwości gotowania, Rodzice wymyślili dla mnie pyszny obiad na słodko :)

WEGAŃSKI TWAROŻEK Z FIGAMI NA SŁODKO 

Potrzebujemy (ilość podanych składników = jedna porcja obiadowa):

- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD

- pół dojrzałego banana (obranego ze skórki)

- 1 suszona na słońcu figa BIO

opakowanie 125 g to koszt ok. 9 zł
(sklep Piotr i Paweł)
 





- 4 łyżki mleka kokosowego BIO

puszka 400 ml to koszt niecałych 9 zł
(drogeria ROSSMANN)
 







Tofu i banana rozgniatamy tłuczkiem. Następnie, dodajemy mleko kokosowe, dokładnie mieszamy. Na koniec, dodajemy figę pokrojoną w drobną kosteczkę, mieszamy i gotowe :)






 SMACZNEGO :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz