niedziela, 6 grudnia 2015

Makaron ryżowy z pesto i kukurydzą - KOLEJNY TYDZIEŃ BEZ GOTOWANIA

W ten weekend zaszaleliśmy z Tatą :) na obiad wymyśliliśmy sobie makaron z pesto :)
Ja jako dodatek, dostałem kukurydzę konserwową - a co tam, od czasu do czasu odrobina soli nie zaszkodzi; a Tata jako dodatek przygotował sobie parówki sojowe - a co tam, odrobina chemii od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi ;]


Tak więc, mój obiadek składa się z trzech głównych składników:

1. Pesto
2. Makaron ryżowy
3. Kukurydza konserwowa BIO

A co to? Muszę to obadać ...


 PESTO 

Potrzebujemy (ilość podanych składników = 1 porcja obiadowa):

- pół bardzo dojrzałego awokado (oczywiście bez pestki i skóry)

- garść posiekanej natki pietruszki

- 1 łyżka organicznych łuskanych pestek słonecznika

- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin BIO

Podane składniki blendujemy na gładką masę i pesto mamy gotowe :)





MAKARON RYŻOWY 

Makaron ryżowy jak to makaron ryżowy nie wymaga gotowania, więc wystarczy porcję suchego makaronu zalać gorącą przegotowaną wodą, odstawić pod przykryciem na ok. 6-7 minut, odcedzić i gotowe.


SKŁADAMY NASZE DANIE :)

Odcedzony makaron mieszamy z pesto ...


 ... posypujemy kukurydzą (1 łyżka) i gotowe :)




 SMACZNEGO 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz