sobota, 23 marca 2013

Łosoś atlantycki w natce pietruszki



Ostatnio, razem z tatą jemy bardzo dużo rybek. Tata jakiś czas temu zrezygnował z mięsa więc razem odkrywamy smaki rybne. Niedawno zdobył w sklepie łososia atlantyckiego. Tata zjadł wersję z natką pietruszki, ziemniaczkami i  surówką z kiszonej kapusty, natomiast ja też z natką pietruszki, ale zamiast ziemniaków i surówki - z makaronikiem i warzywami. Ale po kolei.

Potrzebujemy:

- łosoś atlantycki mrożony 
- natka pietruszki suszona
- olej rzepakowy
- makaron 100 % durum casarecce silicane Barilla
- koperek świeży
- kukurydza konserwowa bez cukru

Łososia rozmrażamy przez noc w lodówce. Następnie osuszamy go ręcznikiem papierowym, kładziemy na folii aluminiowej lekko natłuszczonej olejem i posypujemy suszoną pietruszką. Zamykamy paczuszkę z folii. Kładziemy na bardzo rozgrzaną patelnię i pieczemy przez 10 minut (po 5 min. Z każdej strony).
Koperek siekamy, makaron gotujemy bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe J

to rybka przed zawinięciem w paczuszkę, oprószona natką pietruszki:



to paczuszka z rybką:



a to gotowy obiadek:




smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz