sobota, 2 marca 2013

Obiad luksusowy ;] czyli Kefirkowy chłodnik z orzechami włoskimi

Tym razem mama zaszalała i zarówno dla mnie jak i dla taty przygotowała obiad niemalże luksusowy ;] KEFIRKOWY CHŁODNIK Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
Tata dostał wersję troszkę zmienioną bo z różnymi kaszami i cebulą czerwoną, a zamiast orzechów dostał pestki słonecznika, tak czy siak obydwóm nam trzęsły się uszy jak szamaliśmy kefirkowy obiad.

Potrzebujemy:

- kefir naturalny
- jajko na twardo
- płatki owsiane górskie (1 łyżka)
- otręby owsiane (1 łyżka)
- koperek, majeranek
- kilka orzechów włoskich

Jajko kroimy na mniejsze kawałeczki. Orzechy dzielimy na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki mieszamy z kefirem w miseczce i zostawiamy do przegryzienia na około pół godziny minimum. I tyle, później to już tylko zajadamy :)

efekt:




 smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz