sobota, 2 marca 2013

Dorsz z selerem naciowym

Kolejny przepis na danie z dorszem. Tym razem wszystkie składniki lądują w folii, a więc danie jest bardzo szybkie można by powiedzieć, że "jednogarnkowe".

Potrzebujemy:

- dorsz (filet mrożony)
- seler naciowy (1 łodyga)
- płatki owsiane górskie (1 łyżka)
- łuskane pestki słonecznika (1 łyżka)
- olej rzepakowy (ok. 1 łyżeczki)

Dorsza rozmrażamy przez noc w lodówce. Następnie dokładnie go osuszamy. Folię aluminiową nacieramy delikatnie olejem rzepakowym, kładziemy na nią osuszoną rybkę, pokrojonego w kosteczkę selera, oraz łyżkę płatków owsianych i pestki słonecznika. Wszystko zawijamy szczelnie i kładziemy na bardzo rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy z obu stron (5 minut z każdej strony). Rozwijamy paczuszkę i wszystko przesypujemy doi miseczki. Gotowe :)

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz