niedziela, 20 stycznia 2013

Owsianka bez gotowania z serkiem wiejskim i warzywami

Czasem Mama ma bardzo dużo pracy i wtedy wymyśla mi obiadki na szybko - tym razem w ruch poszły płatki owsiane. Na obiadek dostałem owsiankę bez gotowania z różnymi pysznościami (tak na marginesie, w zimie często na śniadano lubię jak Mama robi mi owsiankę na ciepło - płatki owsiane gotuje w wodzie i dodaje różne nasionka albo orzechy, albo inne smakołyki). Ale wracamy do obiadku.

Potrzebujemy:

- serek wiejski naturalny (małe opakowanie)
- płatki owsiane górskie
- łuskane pestki słonecznika najlepiej organiczne
- groszek zielony mrożony
- fasolka szparagowa zielona mrożona

Suche płatki mieszamy z serkiem i odstawiamy na ok. godzinę aby zmiękły. Fasolkę i groszek gotujemy przez ok. 10 minut i odcedzamy. Następnie serek z płatkami i warzywkami mieszamy w miseczce, posypujemy pestkami słonecznika i szamamy:) Pysznościowy i szybki obiadek.

Efekt:



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz