niedziela, 20 stycznia 2013

Kasza kukurydziana z mozzarellą

W poprzednim przepisie przygotowaliśmy kosteczki z kaszki kukurydzianej, ponieważ jestem bardzo małym synkiem, kosteczek trochę zostało. Mama nie lubi nic wyrzucać - więc wymyśliła taki obiadek, aby wykorzystać resztę wczorajszych  kostek z kaszy kukurydzianej.

Potrzebujemy:

-  kostki z kaszy kukurydzianej (wg. przepisu, który znajdziecie TUTAJ)
- mozzarella
- cieciorka
- łuskane pestki słonecznika (najlepiej organiczne)

Cieciorkę moczymy w zimnej wodzie przez noc. Następnie odcedzamy, zalewamy świeżą wodą,  gotujemy przez ok. 30 min. i odcedzamy. Ser odsączamy z zalewy, kroimy w mniejsze kawałeczki. Kosteczki z kaszy, ser i cieciorkę mieszamy w miseczce razem z pestkami słonecznika. 
Gotowe!

Efekt:



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz