wtorek, 1 stycznia 2013

Łosoś z fasolką szparagową i płatkami ryżowymi

Wiadomo nie od dziś że czworonożne dzieci ryby lubią :p
Wiadomo też że puszka z łososiem w sosie własnym jest duża (zwłaszcza jak się wazy niecałe 5 kg :p)
Wiadomo również że każdego dnia wypadało by coś w jadłospisie zmieniać.

No więc jak już mamy łososia to równie szybko możemy mieć smaczny i zdrowy obiad :)

Potrzebujemy:

- łososia (ten sam co w poprzednim przepisie - w sosie własnym bez śmieciowych dodatków)
- fasolka zielona cięta mrożona
- płatki ryżowe

Płatki ryżowe zalewamy wrzątkiem (wody tyle, aby przykryła płatki) i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Fasolkę gotujemy 10 minut i odcedzamy. A łososia odławiamy z puszki. Następnie wszystko mieszamy w ulubionej miseczce i gotowe :) Można jeść :)

Efekt



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz