niedziela, 27 stycznia 2013

Dorsz z fasolką szparagową i makaronem

Tata lubi dorsza, dorsza lubię i ja, więc gdy widzę jak po polowaniu w sklepie pojawiają się pachnące kawałki ryby u nas w lodówce to ogonek mi sam chodzi na boki :)

Zazwyczaj jadłem rybki gotowane, ale teraz dostałem coś innego :)

Potrzebujemy:

- filet z dorsza mrożony
- suszone zioła: majeranek, koperek, oregano, czosnek niedźwiedzi
- fasolka szparagowa (zielona, mrożona)
- makaron (100% durum)

Rybę rozmrażamy (przez noc w lodówce), dokładnie osuszamy, nacieramy przyprawami. Rozkładamy folię aluminiową, nacieramy folię łyżeczką oleju, zawijamy rybę (błyszczącą stroną do ryby) w folię i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, opiekamy po 4/5 minut z każdej strony. Fasolkę gotujemy 10 minut; makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rybę wykładamy z folii, przekładamy do miseczki, dodajemy resztę składników, mieszamy i gotowe.

Efekt:





Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz