niedziela, 18 listopada 2012

Kasza gryczana i wołowina

Niedziela - męskie danie!

Gdy w polskich domach króluje rosół i schabowy, u mnie w misce gości wołowinka gotowana z kaszą. Proste danie a dające wiele radości.

Potrzebujemy

- porcja drobno posiekanej wołowiny
- porcja kaszy gryczanej palonej
- kilka liści botwiny
- trochę papryki żółtej
- łuskane pestki z dyni (najlepiej bio)
- majeranek suszony

Gotujemy wołowinę z kaszą i majerankiem (do miękkości mięska), w tym czasie kroimy w mniejsze kawałki botwinkę, paprykę i pestki z dyni. Odcedzamy kaszę i wołowinę, dodajemy wcześniej pokrojone warzywa i pestki, mieszamy i gotowe. Pyszne i sycące danie.

Efekt


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz