Rodzice bardzo często przygotowują mi pomidorówkę na obiad :)
Robiliśmy już na przykład:
- pomidorową ze świeżych pomidorów (przepis znajdziecie TUTAJ)
- pomidorową z miksem soczewic i kasz (przepis znajdziecie TU)
- pomidorową na soku pomidorowym z fasolką szparagową i zarodkami pszennymi (przepis znajdziecie TUTAJ)
Przyszedł czas na kolejną wariację na temat pomidorówki :)
Zupa pomidorowa z groszkiem i topinamburem
Do jej przygotowania potrzebujemy:
- 1 marchew (obieramy ze skórki i trzemy na tarce - duże oczka)
- 1 korzeń pietruszki (obieramy ze skórki i trzemy na tarce - duże oczka)
- kawałek selera korzeniowego (obieramy ze skórki i trzemy na tarce - duże oczka)
- 1 ząbek czosnku (rozgniatamy, obieramy ze skórki i drobno siekamy)
- 1 duża bulwa bio topinambura (obieramy ze skórki i trzemy na tarce - duże oczka)
- 1 szklanka groszku zielonego mrożonego
- 3/4 butelki bio passaty pomidorowej EkoWital
- 1 łyżeczka bio kurkumy mielonej
- 1 łyżeczka bio bazylii suszonej
- szczypta bio tymianku suszonego
Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy jeszcze:
- 1 łyżeczkę bio amarantusa
Całość gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając.
Mogem polizać na spróbowanie? |
Ładnie proszem ... |
Tylko lizek malutki ... |
Porcję zupy przed podaniem podgrzewamy na małym ogniu i podajemy z 1 łyżeczką bio oliwy z oliwek extra virgin.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz