W Tłusty Czwartek w tym roku, Rodzice przygotowali dla mnie cecinę w wersji na słodko :) Tata zajadał się domowymi pączkami, a ja słodką ceciną :)
Do przygotowania ceciny w wersji na słodko, potrzebujemy:
- 1 szklankę bio mleka kokosowego enerBio
- pół szklanki mąki z ciecierzycy
- garść organicznych orzechów włoskich (mielimy w młynku)
- garść organicznych suszonych fig (kroimy w kosteczkę)
- 1 łyżeczka bio oleju kokosowego tłoczonego na zimno extra virgin
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie, przelewamy ciasto do porcelanowej formy do pieczenia.
Po 15 minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę na 170 stopni i pieczemy jeszcze przez kolejne 15 minut.
Na około pół godziny przed podaniem, wyjmujemy porcję ceciny z lodówki, aby ogrzała się w temp. pokojowej.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz