poniedziałek, 9 czerwca 2014

Tydzień z płatkami zbożowymi, kaszą kukurydzianą i tofu cz. 1 - OWSIANKO - KUKURYDZIANKA Z MARCHEWKĄ I TOFU

Zeszły tydzień, jeśli chodzi o moje obiadki, to dzieło Mamy :) W mojej miseczce codziennie w porze obiadku pojawiała się porcja płatków zbożowych, kaszy kukurydzianej i tofu w towarzystwie warzyw albo owocków :)

Codziennie z popołudniowego spacerku wracałem z niecierpliwością, aby skosztować obiadek przyrządzony przez Mamę :)

Zaczynamy od poniedziałku :)

W poniedziałek pochłonąłem miseczkę owsianko-kukurydzianki z marchewką i tofu.  

Potrzebujemy:

- 3 łyżki płatków owsianych organicznych
- 2 łyżki kaszy kukurydzianej
- 1 marchewka bio
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
- sezam i siemię lniane (po 1 łyżeczce)
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD

W garnuszku zagotowujemy wodę (1 szklankę), wrzucamy płatki owsiane i kaszę kukurydzianą. Gotujemy 10 min. na małym ogniu, mieszając.
Do ugotowanej owsianko-kukurydzianki dodajemy:
- wymytą marchewkę startą na tarce (drobne oczka)
- oliwę z oliwek extra virgin
- pestki sezamu i siemienia zmielone w młynku, oraz
- kawałek tofu zgnieciony widelcem.
Wszystko mieszamy i gotowe :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz