niedziela, 10 lutego 2013

Tuńczykowe wariacje obiadowe

I kolejne pomysły na obiad, gdzie w roli głównej mamy tuńczyka.

Pierwszy przepis to TUŃCZYK Z MAKARONEM, GROSZKIEM I PIETRUSZKĄ

Potrzebujemy:

- tuńczyk w kawałkach (w sosie własnym)
- makaron (100% durum)
- groszek mrożony zielony
- natka pietruszki (ja dostałem suszoną)

Tuńczyka wyławiamy z wody. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Groszek gotujemy al dente (ok. 5 minut) i odcedzamy. Wszystko mieszamy w miseczce i dodajemy natkę pietruszki. Gotowe.

efekt:




Smacznego:)

Drugi przepis to TUŃCZYK Z SUROWYMI WARZYWKAMI I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Potrzebujemy:

- surowe warzywka: marchew, kilka różyczek brokuła i kalafiora
- kasza jęczmienna
- tuńczyk w kawałkach w sosie własnym

Tuńczyka wyławiamy z wody. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła i kalafior dzielimy na mniejsze kawałki, a marchew kroimy w kosteczkę.
Wszystko mieszamy w miseczce i szamamy:)

efekt:




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz