niedziela, 3 lutego 2013

Serowe wariacje z makaronem i cieciorką

Jak zwykle po piątkowym polowaniu Tata wrócił z całą masą SERKÓW :) i oczywiście jak zawsze Synkowi też się coś dostało. Mama zrobiła przegląd serowych zdobyczy i przygotowała mi pyszne danko serowe z makaronem i cieciorką.

Potrzebujemy:
- makaron (100% durum)
- cieciorka (moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy ok 30 minut, odcedzamy)
- serek wiejski naturalny
- ser cheddar [wybieramy sery o niezaśmieconym składzie]
- papryka czerwona

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ser cheddar kroimy w malutkie kosteczki, paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i szamamy:)

Efekt:





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz