niedziela, 24 lutego 2013

Obiadek po polsku czyli ZIEMNIACZEK Z JAJKIEM SADZONYM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Tata w weekend postawił na ziemniaka - jak zwykle podzielił się z synkiem ;] Tatuś zajadał się kotlecikami z gotowanych ziemniaków, a ja dostałem obiad typowo polski czyli ziemniaczek w mundurku, jajeczko sadzone z koperkiem i gotowaną fasolkę szparagową.

Danie jest proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Potrzebujemy:

- ziemniak
- fasolka szparagowa (mrożona bo nie ma sezonu teraz na nią)
- koperek
- jajeczko [wybieramy te z numerkiem "0" lub "1"]

Ziemniak gotujemy w mundurku do miękkości i kroimy na mniejsze kawałeczki. Fasolkę szparagową gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Jajko sadzimy z koperkiem na suchej patelni. Wszystko mieszamy w miseczce i zajadamy.

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz