Owsiankę kocham. Mógłbym ją jeść codziennie, na śniadanie, obiad i kolację.
Jem ją bardzo często, dla niektórych pewnie o nietypowej porze - bo w porze obiadu :)
Owsianka to cudowne danie, ponieważ można ją przygotować na milion sposobów, zarówno na słodko, jak i na wytrawnie :)
Inspiracji owsiankowych na moim blogu znajdziecie mnóstwo. Oto kolejna wariacja na temat owsianki - owsianki obiadowej w wersji na wytrawnie.
OBIADOWA OWSIANKA Z CZARNĄ FASOLĄ
Składniki:
- kilka łyżek ugotowanej wcześniej organicznej fasoli czarnej (fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do moczenia na noc, następnie odcedzamy, zalewamy świeżą, zimną wodą i gotujemy przez 70 minut)
- 3 łyżki bezglutenowych płatków owsianych Jumbo
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub innej zieleninki)
- 1 łyżeczka organicznego cząbru suszonego (lub inne ulubione ziólko)
- pół łyżeczki organicznej kurkumy mielonej
- 1 łyżeczka organicznych nasion chia (lub inne nasionka - nasiona chia nie trzeba mielić, inne ziarna dla lepszej przyswajalności najlepiej jest zmielić w młynku)
Po tym czasie, płatki dokładnie mieszamy, dodajemy resztę składników, znowu mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz