Jednym z przykładów tego rodzaju obiadków jest kasza jaglana z grochem.
Do przygotowania tego obiadku, potrzebne są następujące składniki:
- groch cały (moczymy w zimnej wodzie przez noc, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy z 1 łyżką organicznego kminku całego przez ok. 40 minut, odcedzamy, a kiedy groch przestygnie, porcjujemy go i przekładamy do woreczków na mrożonki i wkładamy do zamrażalnika)
- organiczna kasza jaglana (gotujemy i przechowujemy wg. przepisu podanego TU, z tym, że zamiast oleju kokosowego dodajemy organiczną oliwę z oliwek)
- świeży pomidor organiczny
- garść świeżej posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka organicznej oliwy z oliwek extra virgin
W kolejne dni, Rodzice
- najpierw wyjmują z lodówki porcję wcześniej ugotowanej kaszy jaglanej, która przez chwilę ogrzewa się w temp. pokojowej
- następnie wyjmują porcję zamrożonego grochu, który wrzucają na gotującą się wodę z plasterkiem imbiru, gotują groch przez 10 min., po czym go odcedzają [plasterek imbiru wyrzucają) i dodają do porcji kaszy jaglanej
- następnie w miseczce ląduje pomidor pokrojony w mniejsze kawałki
- kolejne składniki to natka pietruszki i oliwa
Zawartość miseczki trzeba wymieszać i można jeść :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz