sobota, 6 grudnia 2014

Mango pieczone z tofu

I kolejny obiadek z piekarnika pełen tego co Bite lubi najbardziej :) czyli mango i tofu :)

Potrzebujemy:

- 1 mango (obrać ze skórki, pokroić miąższ w kostkę)
- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD (pokroić w kostkę)
- garść listków świeżego rozmarynu

Wszystko rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni, górna i dolna grzałka). Pieczemy 15 minut.
Po przestygnięciu przekładamy do miseczki, dodajemy olej z pestek dyni tłoczony na zimno (1 łyżeczka) oraz miód gryczany (1 łyżeczka), mieszamy i gotowe :)

mango z tofu i rozmarynem przed pieczeniem  ...



... a tu po upieczeniu :)



a to moja miseczka z pieczonym mango, tofu i rozmarynem czekająca na dołożenie oleju z pestek dyni i miodu gryczanego :)





a to już gotowy obiadek, czyli upieczone mango z tofu i rozmarynem z dodatkiem miodu i oleju




SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz