sobota, 6 grudnia 2014

Batat pieczony z tofu i kawałkami orzecha kokosowego

Obiad pełen tego co lubię najbardziej. Mamy batata, którego kocham, mamy tofu, za którym szaleję i mamy kawałki orzecha kokosowego, za którym przepadam :)

Potrzebujemy:

- garść pasków świeżego kokosa (TUTAJ znajdziecie wskazówki jak je przygotować)
- 1 batat (obrać, pokroić w paski)
- 1/4 kostki tofu naturalnego SOLIDA FOOD (pokroić w paski)
- suszony tymianek

Wszystko układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy suszonym tymiankiem (ilość wg. uznania). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (190 stopni, górna i dolna grzałka plus termoobieg), pieczemy 20 minut.
Po przestygnięciu, przekładamy do miseczki, dodajemy olej z pestek dyni tłoczony na zimno, mieszamy i gotowe :)



wszystkie składniki rozłożone na blaszce zaraz wylądują w piekarniku

a to już gotowy upieczony obiadek :) studzi się zanim trafi do mojej miseczki, gdzie zostanie wymieszany z olejem z pestek dyni



a to moja miska z pieczonym batatem, tofu i kokosem z dodatkiem oleju z pestek dyni :) PYCHOTKA :)





SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz