sobota, 24 sierpnia 2013

Koperkowy morszczuk argentyński z brokułem

Mama będąc ostatnio na zakupach kupiła brokuła. Część brokuła zszamałem na spacerach w formie pogryzki - słupków brokułowych, część poszła do obiadku dla rodziców, a reszta do mojego obiadku - rybki z brokułem :)

Potrzebujemy:

- morszczuk argentyński filet mrożony
- garść posiekanego koperku
- kilka różyczek brokuła
- olej rzepakowy

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy ręcznikiem papierowym, kładziemy na folii aluminiowej wysmarowanej olejem rzepakowym, rybkę posypujemy posiekanym koperkiem, zamykamy paczuszkę z folii i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, opiekamy z obu stron (5 min. z każdej strony). Wyjmujemy rybkę w koperku z folii do miseczki i dzielimy rybkę na mniejsze kawałki. Różyczki brokuła myjemy i drobno siekamy nożem, wsypujemy do miseczki z rybką, mieszamy i gotowe :)

to rybka posypana koperkiem przed zamknięciem paczuszki z folii:


to paczuszka z rybką w koperku:


a to gotowy obiadek:



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz